TRIJUMFOVALI KANDIDATI SNSD-a: Milorad Dodik proglasio pobjedu Bojana Ivanovića i Lazara Prodanovića u Zvorniku i Bratuncu

Podsjećamo, odbornici Skupštine općine Bratunac prošle godine su izglasali odluku o opozivu načelnika Rankića.

  • Politika

  • 05. Feb. 2023  

  • 3

Lider SNSD-a Milorad Dodik proglasio je pobjedu kandidata njegove stranke za gradonačelnika Zvornika i načelnika Bratunca - Bojana Ivanovića i Lazara Prodanovića.

Birači u Bratuncu danas su mogli glasati na 32 redovna biračka mjesta tokom održavanja prijevremenih izbora za gradonačelnike/načelnike u BiH.

Kandidati za mjesto načelnika općine Bratunac bili su Lazar Prodanović ispred stranke SNSD-a i nezavisni kandidat i bivši načelnik Srđan Rankić.

Registrovano je ukupno 18.787 birača za prijevremene izbore za načelnika ove općine, a formirana su i dva mobilna tima koja su obilazila birače.

Podsjećamo, odbornici Skupštine općine Bratunac prošle godine su izglasali odluku o opozivu načelnika Rankića.

Građani su u Zvorniku mogli glasati na 74 redovna biračka mjesta, a za načelnika općine jedini kandidat bio je Bojan Ivanović iz SNSD-a.

Lider SNSD-a MIlorad Dodik čestitao je Prodanoviću pobjedu za načelnika Bratunca i Ivanoviću za gradonačelnika Zvornika ističući kako je ovo još jedna velika pobjeda SNSD-a.

"Hvala svima koji su dali podršku našim kandidatima i time potvrdili ispravnost politike SNSD-a koju vodi u Republici Srpskoj", poručio je Dodik.

Centralna izborna komisija BiH večeras će u 22:30 objaviti preliminarne rezultate prijevremenih izbora.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...