STIŽE "ULTRA": Apple bi sljedeće godine mogao predstaviti najskuplji iPhone ikad

U planu je navodno još jedan model 'Ultra' koji će biti luksuzniji od premijskih modela Pro i Pro Max.

  • HiTec

  • 06. Feb. 2023  06. Feb. 2023

  • 0

Apple istražuje mogućnost lansiranja još skupljeg iPhonea "Ultre" koji bi bio napredniji od modela iPhone Pro i Pro Max, piše Bloombergov Mark Gurman. Flagship nad flagshipima mogao bi premijerno biti prikazan već 2024. zajedno s novim iPhoneom 16.

Gurman je prošlog septembra predvidio da će "Ultra" brending zamijeniti Pro Max, no prema najnovijem izvještaju, neće se raditi o promjeni imena. Radit će se o skroz novom modelu koji će, prema svemu sudeći, biti najskuplji do sad.

Appleov je Tim Cook tokom saziva za investitore neizravno najavio potencijalno povišenje cijene uređaja, rekavši da su "kupci možda spremni platiti više za bolje proizvode".

Ovo znači da nas ili čeka povišenje cijena svih mobilnih uređaja ili da firma radi na novom smartfonu koji će biti skuplji od trenutno dostupnih modela. "iPhone je postao integralan dio života mnogih i uvjeren sam da će neki od njih platiti više kako bi dobili najbolje telefone u kategoriji", rekao je Cook.

Premda nije jasno koje će funkcije "Ultra" uređaj uopće imati, Gurman špekulira da se radi o "dodatnim unapređenjima kamere, bržem čipu i možda većem ekranu". Smartfon bi također mogao imati vlastiti dizajn koji, piše Verge, napušta ulaz za punjenje u korist bežičnom punjaču.

(Tportal) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...