"NISTE SAMI U OVIM TRENUCIMA": Reis Kavazović uputio telegram saučešća i najavio pomoć Islamske zajednice Turskoj

"Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini će odmah reagirati i bratskom narodu Turske uputiti pomoć, navodi se u telegramu.

  • Vijesti

  • 06. Feb. 2023  06. Feb. 2023

  • 0

Povodom snažnog zemljotresa koji je pogodio nekoliko južnih pokrajina Turske i uzrokovao ne samo ogromnu materijalnu štetu, već i veliki broj poginulih i povrijeđenih, reisul-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazović uputio je telegram saučešća predsjedniku Turske Recepu Tayyipu Erdoganu, predsjedniku Diyaneta Aliju Erbašu i cijelom turskom narodu.

"Prirodne katastrofe u ma kojem obliku da se pojave, iskušenja su koja nam šalje naš Gospodar. Katastrofa koja je jutros pogodila južna područja Republike Turske poprimila je ogromne razmjere, uništila domove i odnijela živote mnogih ljudi, i u dušu turskog naroda unijela tugu i bol.

Poštovani predsjedniče, želimo Vam kazati da niste sami u ovim teškim trenucima i da smo uz vas svim svojim bićem. Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini će odmah reagirati i bratskom narodu Turske uputiti pomoć.

U ime Islamske zajednice i u svoje ime upućujem Vam izraze dubokog saosjećanja i molim Allaha da se smiluje nastradalima, a da njihovim porodicama i bližnjima, i svima nama, podari sabura i olakša bol", piše u telegramu reisul-uleme, prenosi MINA.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...