PLENKOVIĆ NA SUDU: Premijer Hrvatske na saslušanju kao svjedok-oštećenik...

Policija mu je prilikom pretrage kuće pronašla i oduzela više komada vatrenog oružja, municije i eksplozivnih tvari te je prijavljen i za ilegalno posjedovanje oružja.

  • Regija

  • 07. Feb. 2023  

  • 0

Premijer Republike Hrvatske Andrej Plenković danas će na sisačkom Općinskom sudu biti saslušan kao svjedok-oštećenik na suđenju Đuri Čehuliću optuženom da mu je javno prijetio 2020. godine, nakon što je Danijel Bezuk pucao na zgradu vlade i ranio policajca na Markovom trgu.

Suđenje u kojem će premijer RH biti saslušan kao svjedok-oštećenik u predmetu zbog kaznenog djela prijetnje na sisačkome sudu počinje u 9 sati, potvrđeno je Hini iz vlade.

Zbog prijetnji hrvatskom premijeru Čehulića je policija uhapsila u oktobru 2020. godine. Tada je otkriveno da je riječ je o susjedu i prijatelju obitelji mladića koji se par dana ranije ubio nedaleko od Banskih dvora nakon što je izveo do tada nezapamćen napad u kojem je automatskom puškom pucao na zgradu Vlade RH i ranio policajca na ulazu.

Prema policijskoj prijavi, Čehulić je nakon Bezukovog napada u više navrata u javnosti rekao da je Bezuk htio ubiti premijera, kao i da je to trebao prepustiti njemu i svom ocu, a naveo je i da osobno mašta o ubistvu Plenkovića.

Policija mu je prilikom pretrage kuće pronašla i oduzela više komada vatrenog oružja, municije i eksplozivnih tvari te je prijavljen i za ilegalno posjedovanje oružja.

Tokom istrage bio je uhapšen i Bezukov otac kod kojeg je policija pronašla puške s optičkim nišanima i prigušivačima te više od hiljadu komada razne municije.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...