ZLATNO PRAVILO PONAŠANJA TOKOM ZEMLJOTRESA; SPASILAC OBJAŠNJAVA: "Ako se nađete u situaciji da ste zatrpani, OVO NIKAKO NE SMIJETE RADITI"

Evo šta je važno odmah uraditi.

  • Regija

  • 08. Feb. 2023  08. Feb. 2023

  • 0

Serija stravičnih zemljotresa pogodila je Tursku i Siriju, a tlo se ne smiruje ni danas.

Pripadnik Gorske službe spašavanja Srbije Dušan Mišić izjavio je za "Kurir" da ako se zadesimo u prostoriji pogođenoj zemljotresom, važno je odmah skloniti se ispod štoka vrata nosećih zidova.

"Potrebno je prekriti se dekom zbog daljih povređivanja, sačekati da se smiri prva faza i napustiti prostoriju. Ne smije se nikako ići liftom, uvijek stepenicama. Ako ste napolju izbjegavajte zgrade zbog pucanja prozora i otpadanja fasade. Nikako ne dozivati u pomoć jer se možete nagutati prašine, pokušajte kuckanjem u cijevi", posavjetovao je Dušan Mišić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...