SPEKTAKL NA OLD TRAFFORDU: Manchester United gubio je 0-2, ali je izvukao bod protiv Leedsa (VIDEO)

United je smanjio zaostatak za drugoplasiranim Manchester Cityjem na samo dva boda, ali ima i utakmicu više. S druge strane, Leeds se dignuo iznad zone ispadanja i sada ima bod više od 18. Evertona.

  • Sport

  • 08. Feb. 2023  

  • 0

Manchester United i Leeds United podijelili su bodove u atraktivnoj utakmici zaostalog 8. kola Premier lige. Gosti, koji su odigrali svoju prvu utakmicu nakon odlaska Jesseja Marscha s pozicije glavnog trenera, vodili su s 2-0, ali su na kraju Old Trafford napustili samo s bodom.

Leeds je poveo već u prvoj minuti, nakon svoje prve akcije. Patrick Bamford i Wilfried Gnonto odigrali su dupli pas, a potonji je nakon toga plasirao udarac s ruba kaznenog prostora iza leđa Davida de Gee. Gosti su na odmor otišli s 1-0, a onda povećali prednost već u trećoj minuti nastavka.

Raphaël Varane skrenuo je povratnu loptu Crysencija Summervillea u vlastitu mrežu i United je bio na rubu kolapsa. Pa ipak, ekipa Erika ten Haga igrali su dobro, a to im se ubrzo i isplatilo. Marcel Sabitzer poslao je u 62. minuti dugu loptu u kazneni prostor, Facundo Pellistri vratio je na stranu, a onda Diogo Dalot šalje perfektan centaršut na Marcusa Rashforda, koji pogađa glavom.

Rashford je tako nastavio svoj golgeterski niz; postao je prvi nogometaš koji je u šest uzastopnih utakmica na Old Traffordu zabio gol još od Waynea Rooneyja prije više od 10 godina, 2012. Osam minuta kasnije, United se vratio u egal zahvaljujući džokeru s klupe.

Luke Shaw je probio lijevu stranu i poslao povratnu loptu u kaznenom prostoru. Ona se uz dosta sreće odbila do Jadona Sancha, koji gađa Illanu Meslieru kroz rukavice za 2-2. I jedni i drugi imali su prilike za svoj treći, odlučujući pogodak, ali nisu ih uspjeli realizirati. Remi je, kako se kaže, možda i najpravedniji rezultat.

United je smanjio zaostatak za drugoplasiranim Manchester Cityjem na samo dva boda, ali ima i utakmicu više. S druge strane, Leeds se dignuo iznad zone ispadanja i sada ima bod više od 18. Evertona.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...