ZBOG MOGUĆIH KRŠENJA POREZNIH I FINANSIJSKIH PROPISA: CIK BiH će prijaviti šest stranaka

Izvještaji o pregledanom stanju finansijskog poslovanja 100 političkih stranaka u 2020. godini bit će danas dostupni na internet stranici www.izbori.ba, saopćio je CIKBiH.

  • Vijesti

  • 09. Feb. 2023  

  • 0

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine danas je na 16. sjednici primila na znanje Informaciju o izvršenom pregledu, kontroli i reviziji finansijskih izvještaja političkih stranaka za 2020. godinu, sa nalazima revizije.

CIKBiH će, u skladu sa odredbom iz člana 10. stav (7) Zakona o finansiranju političkih stranaka, osigurati javnosti pristup izvještajima o reviziji političkih stranaka sa nalazima revizije i mišljenjem revizora, tako što će ih objaviti na svojoj internet stranici www.izbori.ba, a mišljenje revizora i u Službenom glasniku BiH.

U skladu sa odredbom iz člana 14. stav (4) Zakona o finansiranju političkih stranaka CIKBiH će obavijestiti nadležne porezne uprave o šest političkih stranaka, za koje postoje indicije da su u 2020. godini prekršile porezne i finansijske propise kao i Upravu za indirektno oporezivanje BiH o indicijama da je pravna osoba prilikom pružanja usluga za dvije političke stranke u 2020. godini prekršila propise iz oblasti indirektnih poreza.

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine će, u skladu sa članom 17. Zakona o finansiranju političkih stranaka, podnijeti Izvještaj o pregledanom stanju finansijskog poslovanja političkih stranaka u 2020. godini Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine.

Izvještaji o pregledanom stanju finansijskog poslovanja 100 političkih stranaka u 2020. godini bit će danas dostupni na internet stranici www.izbori.ba, saopćio je CIKBiH.

 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...