MINISTAR SIGURNOSTI TVRDI: "Postignuto jedinstvo oko imenovanja svih kadrova, nisam upoznat sa..."

Istakao je da su sva imenovanja izvršena u skladu s procedurama iz ranijeg saziva Vijeća ministara.

  • Politika

  • 09. Feb. 2023  09. Feb. 2023

  • 1

Ministar sigurnosti Nenad Nešić je nakon sjednice Vijeća ministara podsjetio da je danas imenovan direktor Agencije za strance.

"U pitanju je gospodin Laketa. Imenovanje smo izvršili u skladu s preporukama komisije koje su formirane u prethodnom Vijeću ministara. Te tačke već duže stoje na Vijeću ministara i to smo danas odblokirali. Također smo izabrali zamjenika direktora Policijske agencije. Imenovali smo i direktora Granične policije u skladu s odlukom Nezavisnog odbora Parlamentarne skupštine BiH", rekao je Nešić.

Istakao je da su sva imenovanja izvršena u skladu s procedurama iz ranijeg saziva Vijeća ministara.

"Raniji saziv Vijeća ministara je okončao procedure, to je nas zateklo i odlučili smo to da nas danas riješimo i postignuto je apsolutno jedinstvo oko imenovanja svih kadrova koji dolaze sa resora Ministarstva sigurnosti i sve je bilo jednoglasno", rekao je Nešić.

Poručio je da imenovanje direktora OSA-e nije u nadležnosti Ministarstva sigurnosti.

"Mi nismo predlagač, nego predsjedavajuća Vijeća ministara, a ja nisam upoznat sa predlaganjem za direktora OSA-e."

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...