KONJEVIĆ POTVRDIO: Draginja Vuksanović-Stanković kandidatkinja SDP-a za predsjednicu

Ona je, prema njegovim riječima, prema internim istraživanjima ocijenjena kao najbolje rješenje koje treba predstaviti građanima.

  • Regija

  • 09. Feb. 2023  09. Feb. 2023

  • 0

Kandidatkinja Socijaldemokratske partije za predstojeće predsjedničke izbore biće Draginja Vuksanović Stanković, koja je i 2018. bila kandidatkinja za predsjednicu - rekao je predsjednik ove partije Raško Konjević u emisiji "Načisto" na Televiziji Vijesti.

Naveo je da je opredjeljenje u prethodne dvije godine Vuksanović Stanković obilježila crnogorsku političku scenu.

Ona je, prema njegovim riječima, prema internim istraživanjima ocijenjena kao najbolje rješenje koje treba predstaviti građanima.

Komentarišući to što, kako je autor emisije naveo, neki imaju primjedbe na koji način je obilježila političku scenu, te da je to bilo naglašeno procrnogorski ili nacionalistički, Konjević je upitao zašto procrnogorski ne može da bude građanski.

- Neki su zamijerali termin "posrbica" - naveo je autor emisije, a Konjević je kazao da se Vuksanović Stanković izvinila, te upitao što je još nacionalistički u njenom djelovanju.

Juče su, dodaje, zajednički stavili tačku na priču o zajedničkom kandidatu, koja je trajala gotovo mjesec.

Ističe da su dominanto na njihov prijedlog pokušali da nađu jednu nadstranačku ličnost koja bi vrijednosno mogla da okupi partije i građane, ali da su kroz razgovore i istraživanja javnog mjenja dogovorili da partije koje žele da imaju svog kandidata za predsjedničke izbore to učine, prenosi Pobjeda.

Konjević kaže da se pokazalo da su zakasnili sa inicijativom oko zajedničkog kandidata opozicije i da ne bi imalo vremena da se takav kandidat, koji bi bio nestranačkog tipa, promoviše na adekvatan način.

Dodaje da je zbog toga dogovoreno da svaka partija koja to želi ide sa svojim kandidatom.

Lider SDP navodi da je smatrao da bi Milica Pejanović Đurišić bila dobar kandidat zahvaljujući svom bogatom političkom iskustvu.

Na pitanje da li bi bilo dobro da predsjednik svih građana ne bude predsjednik jedne partije kazao je da bi bilo dobro da novi predsjednik ili predsjednica države ne bude na čelu jednog političkog subjekta.

"Iako ne postoji ustavno ograničenje, to bi bila dobra demokratska praksa, da imamo predsjednika koji može s punim pravom da kaže da je predsjednik svih građana. Ne mislim da je ta stvar presudna, nego kako obavljate tu funkciju", naveo je Konjević.

Na pitanje kako ocjenjuje okupljanje suverenističkih partije oko Ivana Vukovića na lokalnim izborima naveo je da je to definitivno bila pogrešna procjena.

"Mislim da bi čak i rezultat opozicije bio bolji da smo izašli na više lista. Zato smo u decembru donijeli dvije odluke - jedna je da ćemo samostalno nastupati na vanrednim parlamentarnim izborima, a druga da nudimo nadstranačku ličnost, ili da izlazimo sa svojim kandidatom", istakao je Konjević.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...