PROCURILO IZ BRUXELLESA: Nakon što je Viktor Orban odbio aplaudirati Volodimiru Zelenskom, uslijedila je brza reakcija mađarskog premijera... (VIDEO)

Ta scena zbunila je mnoge korisnike na društvenim mrežama.

  • Evropa

  • 10. Feb. 2023  10. Feb. 2023

  • 1

Na društvenim mrežama ranije danas je objavljen video snimak iz Bruxellesa na kome se vidi ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski koji, u pratnji predsjednika Evropskog vijeća Charlesa Michela, prilazi šefovima zemalja članica EU.

U centru pažnje našao se mađarski premijer Viktor Orban koji u tom trenutku nije aplaudirao Zelenskom, uprkos tome što su skoro svi drugi okupljeni to uradili uoči zajedničkog fotografiranja lidera EU u Briselu.

Ta scena zbunila je mnoge korisnike na društvenim mrežama, s obzirom da su svi osim Orbana aplaudirali Zelenskom, dok je mađarski premijer odbio da mu pruži podršku u vidu aplauza, a još nije poznato da li je ovo slučajno ili namjerno.

Naime, nakon što je snimak postao viralan, Viktor Orban je objavio fotografiju sa Volodimirom Zelenskim, na kojoj se rukuju.

Državni sekretar za međunarodne komunikacije Mađarske Zoltan Kovač saopćio je da će Mađarska nastaviti da pruža humanitarnu i finansijsku pomoć Ukrajini.

Kovač je na svom Twitteru podijelio fotografiju na kojoj se Orban i Zelenski rukuju na marginama sastanka Evropskog vijeća, koju je također objavio i Orban na svom Instagram profilu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...