TARIK GA JE BLIJEDO GLEDAO: Magistar geografije u „Milijunašu“ poslušao džokera i kući otišao sa samo 150 eura…

Na idućem pitanju za prelazak drugog praga Filipu je zatrebao i drugi džoker.

  • Show

  • 10. Feb. 2023  10. Feb. 2023

  • 0

Filipa Križanića, magistra geografije, u „Milijunašu“ HTV-a džoker je naveo na pogrešan trag pa je netačno odgovorio na 10. pitanje i kviz napustio s iznosom prvog praga od 150 eura.

Osedmično izdanje "Milijunaša" otvorio je 25-godišnji Filip Križanić iz Križa. Magistar geografije, koji se u prošloj emisiji uspio samo predstaviti, prvog džokera zatražio je na devetom pitanju.

Pitanje za 2.500 eura glasilo je: Dobitnika Nobelove nagrade nagrađuje se novcem, diplomom i... ? Ponuđeni odgovori bili su medalja, pehar, prsten i značka. Filip je mislio da je riječ o medalji, ali nije bio siguran. Nakon džokera pola-pola ostali su medalja i značka. Odlučio je riskirati i kao konačan odgovor naveo A - medaljom, što je bilo tačno.

Na idućem pitanju za prelazak drugog praga Filipu je zatrebao i drugi džoker. Nije znao na koga se odnosi 2.000 godina stara odluka koju je 2017. opozvalo rimsko gradsko vijeće - na Horacija, Vergilija, Petronija ili Ovidija. Ni džoker zovi nije znao odgovor, činilo mu se da se odluka odnosila na Vergilija. 

Filip ga je poslušao i kao konačan odgovor naveo Vergilija. No, tačan odgovor na 10. pitanje bio je D - na Ovidija i Filip je kući otišao sa 150 eura. 

- Osam godina poslije Krista car August je, iz danas nepoznatih razloga, dekretom prognao Ovidija iz Rima u današnju Constantu u Rumunjskoj, objasnio je voditelj Tarik Filipović. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...