DEMANT IZ ITC-a ZENICA: "Samostalno ili u konzorciju, NIJE NIKADA, zaključio ugovor sa JP EP BiH"

Dana 30. 1. 2023. godine, na Vašem portalu objavili ste tekst pod naslovom: „POSEBNO CIJENJEN PARTNER: Korupcija 'trese 'Elektroprivredu BiH“, u kojem su iznesene grube neistine i klevete o preduzeću ITC Zenica d.o.o. i njegovom vlasniku Suvadu Isakoviću. 

  • Društvo

  • 10. Feb. 2023  10. Feb. 2023

  • 0

"Poštovani, 

dana 30. 1. 2023. godine, na Vašem portalu objavili ste tekst pod naslovom: 'POSEBNO CJENJEN PARTNER: Korupcija 'trese 'Elektroprivredu BiH', u kojem su iznesene grube neistine i klevete o preduzeću ITC Zenica d.o.o. i njegovom vlasniku Suvadu Isakoviću. 

Pozivamo Vas, da u skladu sa članovima 7, 9 i 10 Kodeksa za štampu i online medije Vijeća za štampu Bosne i Hercegovine, objavite niže naveden DEMANT, jer niste 'drugoj prozvanoj strani' prije objave teksta, omogućili da iznese svoj stav o temi teksta u kojem ističemo, nisu izneseni dokazi o navodnim klevetama. 

Ukoliko propustite da objavite niže navedeni DEMANT u istom obimu, na istom mjestu i u istom vremenskom trajanju teksta na Vašem portalu, smatrajte ovaj dopis kao upozorenje pred pokretanje pravnih radnju u cilju zaštite prava preduzeća ITC i njegovog vlasnika Suvada Isakovića, za nadoknadu štete izazvane klevetama u naprijed citiranom tekstu. 

DEMANT 

na tekst pod naslovom 'POSEBNO CJENJEN PARTNER: Korupcija 'trese 'Elektroprivredu BiH', u kojem je između ostalog navedeno: 

'EP BiH raspiše tender po ustaljenom obrascu (pregovarački postupak) na koji se javi ITC Zenica u konzorciju (...), u slučaju da neka druga firma ili konzorcij budu povoljniji, ITC se žali Uredu za razmatranje žalbi, koji po pravilu, usvaja žalbu ITC-a a nadležni u Elektroprivredi BiH imaju tada savršen alibi da zaključe ugovor sa nepovoljnim ponuđačem, dakle ITC-om'

Izneseni navodi u tekstu NISU ISTINITI, jer: 

1) ITC Zenica, samostalno ili u konzorciju, NIJE NIKADA, zaključio ugovor sa JP EP BiH na 

osnovu provedenog 'pregovaračkog postupka', kako je navedeno u tekstu; 

2) Za aktuelni Ugovor broj 141 - TET - 22, 'Revitalizacija kotla bloka 6' u TE Tuzla, Odlukom broj: 02-17702-1/22 kao prvorangirani ponuđač, izabran je ITC Zenica u konzorciju sa kineskim kompanijama, čija je ponuđena cijena manja za 5.673.686,94 KM sa PDV-om u odnosu na ponuđenu cijenu drugorangiranog ponuđača (dokaz u prilogu)

3) Ugovor broj 212 - KI - 19 'Izvođenje pripremnih radova za izgradnju bloka 7 u TE Tuzla - prva faza', između konzorcija u kojem je ITC Zenica lider Konzorcija i JP EP BiH, zaključen je nakon više provedenih žalbenih postupaka pred Uredom za razmatranje žalbi BiH, u kojima su Uvažavane Žalbe konzorcija ITC i drugi.

Po navedenom javnom postupku, protiv Rješenja Ureda za razmatranje žalbi BiH, podnesene su 4 (četri) tužbe sudu Bosne i Hercegovine, od kojih je 2 (dvije) tužbe podnio nezadovoljni Ponuđač dok je druge 2 (dvije) tužbe podnijela JP EP BiH. 

Sud Bosne i Hercegovine presudama broj: 1) S1 3 U 030548 18 U 2) S1 3 U 032470 19 U; 3) S1 3 U 033223 19 U; 4) S1 3 U 033817 19 U, ODBIO je sve tužbe protiv Rješenja Ureda za razmatranje žalbi BiH, kao NEOSNOVANE (dokazi u prilogu)

Sud Bosne i Hercegovine, također je presudom broj: S1 3 U 033817 21 Uvp od 29. 9. 2021. godine, odbio zahtjev nezadovoljnog Ponuđača za preispitivanje navedenih presuda, kao NEOSNOVAN

Naprijed navedenih 5 (pet) presuda Suda Bosne i Hercegovine, nepobitno DOKAZUJU, da je Ured za razmatranje žalbi BiH, donosio ZAKONITA Rješenja u predmetu javne nabavke "Izvođenje pripremnih radova za izgradnju bloka 7 u TE Tuzla prva faza." 

Ovom prilikom poručujemo svim našim sadašnjim i budućim poslovnim partnerima, da će ITC Zenica d.o.o. kao i do sada, svoje ugovorne obaveze izvršavati besprijekorno i u skladu sa zakonskim propisima, bez obzira na 'naručene' medijske pritiske od strane naše 'nelojalne konkurencije'

Zenica, 10. 2. 2023. godine 

INANSUSKO 

Generalni direktor 

Prof. dr. sc. Suvad Isaković". 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...