SARAJEVSKA SDA PORUČILA: Asimu Sarajliću mora biti nadoknađena šteta, odlukom da se povuče iz javnog i političkog života...

- Odlukom da se povuče iz javnog i političkog života, gospodin Sarajlić je iskazao čvrstu vjeru u svoju nevinost, te najviši stepen svoje građanske i političke odgovornosti.

  • Vijesti

  • 10. Feb. 2023  

  • 0

Kantonalni odbor SDA Sarajevo pozdravlja današnju oslobađajuću presudu u predmetu koji je vođen protiv bivšeg predsjednika KO SDA Sarajevo i visokog funkcionera SDA BiH Asima Sarajlića, saopćeno je iz KO SDA.

- Odlukom da se povuče iz javnog i političkog života, gospodin Sarajlić je iskazao čvrstu vjeru u svoju nevinost, te najviši stepen svoje građanske i političke odgovornosti.

U demokratskom sistemu organiziranom kroz trodiobu vlasti, presude ne donose interesne grupe, niti politički konkurenti, već sudovi. Zato šteta koja je u montiranom političkom procesu nanesena gospodinu Sarajliću i njegovoj porodici, mora biti nadoknađena.

Politička zbivanja u Kantonu Sarajevo, te snažni i udruženi pokušaji političkog istiskivanja najveće političke organizacije u državi, koja predstavlja patriotsku snagu njenog najbrojnijeg naroda, možda upravo vode do konstruktora i naručilaca provedenih montiranih procesa, javnog linča i neviđenih harangi prema visokopozicioniranim članovima Stranke demokratske akcije - navedeno je u saopćenju.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...