NAŠA DIJASPORA U NEW YORKU: Bosanska djeca pisala, crtala i donirala za djecu Turske i Sirije (FOTO+VIDEO)

Bošnjaci širom svijeta suosjećaju i dijele bol naše braće i sestara čineći prije svega dove Allahu dž.š. a onda i prikupljanjem novčane i materijalne pomoći za najugroženije.

  • Društvo

  • 12. Feb. 2023  12. Feb. 2023

  • 0

Svjedoci smo razarajućih zemljotresa ovih dana i užasne tragedije koja je zadesila narod Turske i Sirije.

Bošnjaci širom svijeta suosjećaju i dijele bol naše braće i sestara čineći prije svega dove Allahu dž.š. a onda i prikupljanjem novčane i materijalne pomoći za najugroženije.

U Bosansko-hercegovačkom islamskom centru New York u tome nisu izostali ni najmlađi članovi naše zajednice, koji su u subotu, 11. februara, za vrijeme Škole Kur’ana, mekteba i nastave na bosanskom jeziku pisali pisma podrške, na bosanskom, engleskom i turskom jeziku, crtali crteže i upućivali dove za žrtve zemljotresa, kao i za sve one preživjele, koji se i nakon šest dana pronalaze živi u ruševinama.

Mališani BHIC u New Yorku su ovom prilikom, od svog skromnog džeparca, izdvojili novčane donacije za svoje vršnjake i djecu Turske i Sirije u iznosu od 1.700 dolara.

Ova sredstva, zajedno sa već prikupljenih blizu 20.000 dolara od džemtlija BHICNY biće uplaćena na račun Mešihata Islamske zajednice Bošnjaka Sjeverne Amerike (ICNAB) u sklopu akcije koju je pokrenuo Rijaset Islamske zajednice Bosne i Hercegovine.

Akcija još uvijek traje i svoje donacije možete uplatiti preko Zelle aplikacije, koristeći email: donations@bhicny.org ili dostaviti na adresu Bosansko-hercegovačkog islamskog centra (37-46 Crescent St, Long Island City, NY 11101).

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...