POMOĆ SE PRIKUPLJA NA SVE MOGUĆE NAČINE: Dječak u Sarajevu prodaje čaj kako bi pomogao Turskoj i Siriji

Dvanestogodišnji Benjamin Mehanović, učenik sedmog razreda Osnovne škole “Skender Kulenović” na Dobrinji u Sarajevu prodaje čaj na svom malom štandu na trgu i na taj način sakuplja novac za pomoć Turskoj i Siriji.

  • Društvo

  • 13. Feb. 2023  

  • 0

Nakon razornih zemljotresa koji su prije osam dana pogodili jug Turske i Sirije, cijeli svijet se ujedinio da pomogne ljudima koji su preko noći ostali bez krova nad glavom, piše Anadolija.

Vlasti različitih država, nevladine i humanitarne organizacije prikupljaju pomoć za građane pogođenih područja.

Međutim, tu su i pojedinci koji su odlučili da na svoj način pomognu unesrećenim ljudima.

Jedan od njih je i 12-godišnji Benjamin Mehanović, učenik sedmog razreda Osnovne škole “Skender Kulenović” na Dobrinji u Sarajevu.

Prodaje čaj na svom malom štandu na trgu i na taj način sakuplja novac za pomoć Turskoj i Siriji.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...