"E MOJ SVINJARU ACO": Evo šta je hrvatski desničar Velimir Bujanec poručio Stankoviću sa HRT-a

“Nakon današnje emisije Velimir Bujanec usporedio Marijana Pavličeka i voditelja Nu2 sa svinjama. Domovinski pokret se ogradio”, napisao je.

  • Regija

  • 14. Feb. 2023  14. Feb. 2023

  • 2

Nakon što je šef Hrvatskih suverenista Marijan Pavliček u emisiji Nu2 na HRT-u kod voditelja Aleksandra Stankovića izjavio kako je služio civilni vojni rok, a zalaže se za obavezni vojni rok, nastala je mala rasprava među desnom političko-društveno kremom, piše Dnevno.hr.

Na Facebooku se oglasio voditelj i urednik emisije Bujica Velimir Bujanec koji je prozvao šefa Suverenista.

“OBVEZNO SLUŽENJE VOJNOG ROKA: Dobra i potrebna stvar, al’ samo kad ga zagovaraju oni, koji ga nisu izbjegavali – i koji ne piju vodu iz Acina korita!

Obvezno služenje vojnog roka nikad se nije smjelo ukinuti. Aktualni događaji u Europi to najbolje potvrđuju… Gore od njegova ukinuća je jedino kad ga zazivaju tzv. desničari i nazovi-suverenisti, koji su zbog “prigovora savjesti” ili osobnog komoditeta – umjesto puške, u ruke uzimali školsku kredu ili odijevali uniforme medicinske braće i sestara”, napisao je između ostalog Bujanec.

Nakon te objave, oglasio se i voditelj Nu2 Aleksandar Stanković i u taj kontekst dodao kako se Domovinski pokret s Ivanom Penavom na čelu ogradio od izjave voditelja Bujice.

“Nakon današnje emisije Velimir Bujanec usporedio Marijana Pavličeka i voditelja Nu2 sa svinjama. Domovinski pokret se ogradio.”, napisao je.

alt

Zatim je stigao opširan odgovor od strane Bujanca u kojem je navodno pojasnio Stankoviću značenje objave i na što se odnose stihovi.

Objavu prenosimo u cijelosti:

Ne pomaže voda, Aco sa korita Ivanova, ni ljekari, ni travari”, počeo je objavu Bujanec.

“Mislio sam da Aca barem ponešto zna o starim istočnjačkim narodnim pjesmama… Očito, ne zna – pa me na fejsu lažno optužio da sam njega i sirotog Pavličeka usporedio sa svinjama?!

E, MOJ SVINJARU ACO!

Ne radi se tu o nikakvom svinjskom koritu za napajanje domaćih životinja, već o jednom pitoresknom predjelu Crne Gore – Ivanova korita. Ne znam jesi li ikada čuo za sjajnu interpretatoricu tradicionalne glazbe, Merimu Kurtiš Njegomir, koja je inspiraciju za lijepu pjesmu pronašla u staroj Zetsko-dukljanskoj državi i čuvenom vladaru Ivanu Crnojeviću…

Znači, sa svinjom si sam sebe usporedio, nažalost – i svog gosta, Marijana Pavličeka, čije skromno povijesno znanje isto tako ne obuhvaća Ivanova korita u današnjoj Crnoj Gori.

U svakom slučaju, gesta s čašom tvoje vode, koju si dirljivo ponudio gostu u studiju – višestruko je poučna. Jednom mi je Rojs, gostujući u Bujici, rekao da pred njega ne stavljam vodu – jer tko pred kamerama pije puno vode, navodno i puno laže… A Marjanček, sav sretan što je napokon dočekao jedan školski sat kod tebe, ispio je tu vodicu k’o slasni afrodizijak!

Aleksandre! Acooo! Sašiceee! Stankoviću!

Nema moja objava fakat nikakve veze sa svinjama – jer su to pametne životinje! Već viđeno kod Knjaza… Mislim da se epizoda zvala “PAMETAN KAO SVINJA”… Znači; nisi ti svinja, a nije ni Pavliček. Vi ste danas ispali jako glupi!

EVO I REFRENA:
Ne pomaže voda, majko
sa korita Ivanova
ni ljekari, ni travari… P.S. Ne radi se o Ivanu Penavi.

Zato Ivane, nemoj se opet ograđivati! Ovi što sad likuju, ionako će te – prije ili kasnije – izdati. Bujo neće. Bujo ima 100 mana, al’ izdajica nije! I sam znaš da “suverenistima” više nije dovoljan vukovarski Komunalac, oni su to odavno prerasli… Inače ne bi kod Malog pauka onako kulturno vodili turizam! A krajnju frku će ti skuhati pred izbore… Kad Plenki stisne gumb, a Pupi pošalje signal… Navodno će zapjevati ‘Jovanova korita’. Jer, to Aca ipak bolje ‘razume’… Više se neće prepoznavati kao svinja, a Pavličeku će ponuditi čašu vode iz ‘ladnog’ Dunava. Ni ‘venci’ mu tada neće smetati. Tebi i meni hoće! Mi ćemo popiti po vilju i sjetiti se onih kojima polažemo vijence – i koji se nisu imali vremena ograđivati jedni od drugih. Bili su bolji od nas i nažalost su prekratko trajali. A mi smo ih pomalo razočarali. Ima još ljudi, al’ nema čovjeka!

(U SLJEDEĆOJ EPIZODI: “SUVERENISTI” KOD PLENKOVIĆA! Mjesto radnje: Zagreb, Trg sv. Marka… Vrijeme radnje: svibanj 2021. godine… Akteri: Likovi koji su u Banske dvore stigli u luksuznom automobilu zatamnjenih stakala…)”, napisao je Bujanec.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...