ŽESTOKA KONKURENCIJA, OVO SE TRUMPU NEĆE SVIDJETI: Njegova bliska saradnica objavila kandidaturu za predsjednika 2024. godine

Bivša ambasadorica SAD-a u UN-u ulazi u trku za republikanskog kandidata za predsjednika.

  • Svijet

  • 14. Feb. 2023  14. Feb. 2023

  • 0

Nikki Haley, jedna od ključnih članova kabineta bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa, kandidovat će se za predsjednika SAD iz redova republikanaca 2024. godine, prenio je CNN.

Haley je bivša guvernerka Južne Karoline i ambasadorica SAD u UN-u, a vijest o kandidaturi objavila je svoju kandidaturu na Facebooku.

Bivši američki predsjednik Donald Trump sredinom novembra saopćio je da ulazi u treću predsjedničku kampanju.

"Da bi Amerika bila ponovo velika i veličanstvena, večeras objavljujem kandidaturu za predsjednika Sjedinjenih Država", rekao je Trump pred stotinama pristalica, članovima kluba i medijima u sali u svom klubu Mar-a-Lago na Floridi, gdje je stajao pored više od 30 američkih zastava i transparenata sa sloganom "Učiniti Ameriku ponovo velikom".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...