CVIJANOVIĆ NAKON RAZGOVORA U BRUXELLESU: “Čovjek nijednom nije spomenuo sankcije, Michelova poruka je..."

Cvijanović je istakla da među članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine postoji “mnogo neslaganja”, ali da nije uredu da se to pokazuje u Briselu, nego da je cilj ovakvih sastanaka da se “vidi šta se može uraditi zajedno”.

  • Politika

  • 15. Feb. 2023  15. Feb. 2023

  • 1

Predsjedavajuća Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Cvijanović, nakon sastanka u Briselu sa predsjednikom Evropskog vijeća Charlesom Michelom, kazala ja kako danas nije bilo govora ni o kakvim sankcijama ili uslovljavanjima nego je bilo riječi o nekoj vrsti stimulacije i ohrabrenja od zvaničnika Evropske unije.

Cvijanović je istakla kako je Michel jedan od najvećih zagovornika da zemlje Zapadnog Balkana postanu članice Unije i na taj način se “zaokruži” EU.

“Dogovorili smo se da imamo periodične sastanke sa Michelom kako bi ga obaviještavali. Vladala je pozitivna atmosfera, svi razumiju složenost prilika u BiH. Ovo je bio sastanak ohrabrenja sa njegove strane, da svi razumijemo kao trebamo biti dio evropske porodice. To je Michelova poruka”, istakala je predsjedavajuća državnog Predsjedništva.

Na pitanje reportera N1 da li je bilo govora o sankcijama ili eventualnom “finasijskom uslovljavanju” bh. entiteta Republika Srpska, Cvijanović je odgovorila kako “čovjek nijednom nije spomenuo sankcije."

“Ne možete nekoga stimulisati, a onda da pričate o sankcijama”, dodala je ona.

Na kraju razgovora Cvijanović je istakla da među članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine postoji “mnogo neslaganja”, ali da nije uredu da se to pokazuje u Briselu, nego da je cilj ovakvih sastanaka da se “vidi šta se može uraditi zajedno”.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...