RAMZAN KADIROV PRIJETI WASHINGTONU: "Čečeni su spremni na pohod na Ameriku. Samo ako Putin naredi..." (VIDEO)

Oglasio se Kadirov na svom Telegram kanalu.

  • Svijet

  • 15. Feb. 2023  15. Feb. 2023

  • 2

Čečenski lider Ramzan Kadirov izjavio je da čečenske jedinice mogu čak i do Amerike da stignu, ako dobiju takvo naređenje od ruskog predsjednika.

"Ako stigne naređenje vrhovnog komandanta, spremni smo da idemo i na Ameriku, ostavivši Moldaviju daleko iza sebe. O takvim naređenjima se ne raspravlja, već se izvršavaju. Imamo sve potrebne snage, sredstva i opremu da to realizujemo - napisao je lider Republike na svom Telegram kanalu, komentarišući izjavu sekretara Savjeta za nacionalnu bezbjednost i odbranu Ukrajine Alekseja Danilova da bi Rusija, navodno, mogla da prebaci čečenske jedinice u Moldaviju kako bi organizovala dolazak na vlast proruskih snaga".

Opširnije pogledajte u videu:

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...