RUSKI MEDIJI PIŠU: "Vučić najavio uvođenje sankcija Rusiji"

Navodi se da je Vučić navodno dao instrukcije da se "službeni rad sa Moskvom minimalizuje".

  • Regija

  • 17. Feb. 2023  17. Feb. 2023

  • 1

"Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je uvođenje antiruskih sankcija. Prethodno je država 11 puta odbila da im se pridruži", piše Jekaterina Sukhareva za ruski portal sova-news.com.

alt

Ovu vijest objavljenu na portalu sova-news.com prenio je i portal 24rus.ru.

Dalje se u tekstu navodi da je Vučić navodno dao instrukcije da se "službeni rad sa Moskvom minimalizuje".

Već u martu, kako se najavljuje, bit će uveden vizni režim za građane Ruske Federacije, dok će glavna ograničenja stupiti na snagu prije ljeta, ističe se u tekstu.

Beograd, piše dalje, formira prvi i drugi paket sankcija, ali razmišlja o njihovom prilagođavanju na način da nanesu minimalnu štetu srpskoj privredi.

alt

"Poštujem Rusiju, ali služim Srbiji", naglasio je srpski lider, citira ovaj portal Vučiča. Kako navode, srpski predsjednik je podsjetio i da Moskva nije uvijek pomagala Srbiji, posebno "nije pomogla ni 2003. ni 1992. godine", ali "bolje je pamtiti dobro, a ne loše".

Vučić je ranije rekao da je Srbija prinuđena da se pridruži sankcijama Rusiji zbog snažnog pritiska Zapada, prenosi beogradski portal Direktno.rs.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...