NESREĆA U ZAPADNOJ HERCEGOVINI: Smrtno stradao starac dok je gasio požar u blizini kuće

"Na mjestu događaja je urađen uviđaj i utvrđeno je da nema elemenata krivičnog djela", kazao je Aničić.

  • Hronika

  • 17. Feb. 2023  17. Feb. 2023

  • 0

U požaru kod Širokog Brijega smrtno je stradao 88-godišnji muškarac u mjestu Podvranić dok je pokušao ugasiti vatru na livadi u blizini svoje kuće, potvrđeno je za Klix.ba.

Dežurni tužilac Tužilaštva Zapadnohercegovačkog kantona Josip Aničić nam kaže da se radi o nesretnom slučaju koji se dogodio danas tokom popodnevnih sati, kad je B.S. (88) pokušao ugasiti požar na livadi u blizini njegove kuće.

"Na mjestu događaja je urađen uviđaj i utvrđeno je da nema elemenata krivičnog djela", kazao je Aničić za Klix.ba.

Starac je po njegovim riječima palio korov na livadi i u jednom trenutku mu se vatra otela kontroli, te je pokušao ugasiti, ali nije uspio.

Najvjerojatnije se starac nagutao dima i izgubio svijest, nakon čega je izgorio u požaru.

Dežurni ljekar ekipe Hitne medicinske pomoći je mogao samo konstatirati smrt, a požar su ugasili vatrogasci iz Širokog Brijega koji su na intervenciju izašli s dva vatrogasna vozila.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...