BENJAMINA KARIĆ DEMANTOVALA DODIKOVU LAŽ: "Sarajevo ima i imaće ulicu Srđana Aleksića"

A sve je počelo kada je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik reagovao nakon teksta profesora Nenada Kecmanovića, koji je objavio da je u Sarajevu izbrisano ime Ulice Srđana Aleksića.

  • Mini market

  • 18. Feb. 2023  

  • 4

Nakon brojnih špekulacija koje su se pojavile u medijima da li je uklonjena tabla sa imenom Srđana Aleksića u ulici u naselju Otoka, oglasila se i gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić.

Sarajevo ima i imaće ulicu Srđana Aleksića. Sarajevo je bilo, jeste i biće multetnički grad. Tu činjenicu oni koji slave presuđene ratne zločince i fašiste iz Drugog svjetskog rata nikada neće moći shvatiti – napisala je Benjamina Karić na Faceboku.

A sve je počelo kada je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik reagovao nakon teksta profesora Nenada Kecmanovića, koji je objavio da je u Sarajevu izbrisano ime Ulice Srđana Aleksića.

Dodik je u petak uveče na Twitteru objavio niz poruka u kojima je napisao da su sarajevske vlasti, “uklanjanjem imena Srđana Aleksića iz naziva ulice”, još jednom pokazale da u tom gradu više nema mjesta za Srbe – ni za žive, ali ni za mrtve.

– Trebinjac Srđan Aleksić, koji je u ratu spasio život komšiji muslimanu, 30 godina nakon svog herojskog čina razotkrio je sve licemjerje sarajevske politike koja ga je u jednom trenutku trebala za vlastitu promociju, a kasnije odbacila, samo zato što je bio Srbin – napisao je Dodik.

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...