NIKOLA ŠPIRIĆ KONTRA POMOĆI NATO-a BOSNI I HERCEGOVINI: "I od najdobronamjernije pomoći može da zaboli glava"

"Cijenu za sve nesporazume unutar BiH će plaćati građani BiH. Isto tako mislim i na najavljenu pomoć NATO saveza BiH", rekao je Špirić.

  • Politika

  • 18. Feb. 2023  18. Feb. 2023

  • 5

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Nikola Špirić smatra da je veoma važno da se zna ko je i na koji način zatražio pomoć od NATO-a za Bosnu i Hercegovinu, jer je za odbranu nadležno Predsjedništvo Bosne i Hercegovine i ono bi trebalo dati odgovor na ta pitanja.

"Kada je u pitanju odbrana i sigurnost i od najdobronamjernije pomoći može da zaboli glava",  rekao je Špirić za Srnu, komentarišući najavljenu NATO pomoć BiH za odbrambeni i bezbjednosti sistem.

Špirić dodaje da će se svaka pomoć unutar BiH koja dolazi izvana, a nije zatražena u skladu sa Ustavom i zakonom BiH, nažalost, pokazati kao kontraproduktivna.

"Cijenu za sve nesporazume unutar BiH će plaćati građani BiH. Isto tako mislim i na najavljenu pomoć NATO saveza BiH", rekao je Špirić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...