ABAZOVIĆ ČESTITAO DAN NEZAVISNOSTI KOSOVA: "Naše dvije zemlje nastavljaju da razvijaju dobrosusjedske odnose..."

(...) i otvorenu saradnju, usmjerenu ka ispunjavanju zajedničkih vanjsko-političkih prioriteta i ciljeva."

  • Regija

  • 18. Feb. 2023  18. Feb. 2023

  • 4

Predsjednik Vlade u tehničkom mandatu Dritan Abazović uputio je čestitku povodom Dana nezavisnosti Republike Kosovo, predsjedniku Vlade Albinu Kurtiju.

„Drago mi je što mogu da konstatujem da naše dvije zemlje nastavljaju da razvijaju dobrosusjedske odnose i otvorenu saradnju, usmjerenu ka ispunjavanju zajedničkih vanjsko-političkih prioriteta i ciljeva.

Potvrda tome je i nedavna zvanična posjeta predsjednice Osmani-Sadriu Crnoj Gori, tokom koje smo, u opuštenoj i prijateljskoj atmosferi, razmijenili stavove i mišljenja o aktuelnim temama. Mišljenja sam da unaprjeđenje ekonomske i infrastukturne povezanosti mora postati prioritet u našim odnosima i daljim zajedničkim aktivnostima.

Uvjeren sam da se jedino integracijom Kosova u evropske i evroatlantske strukture može obezbijediti dugotrajna stabilnost našeg regiona. U tom kontekstu, Crna Gora će kao i do sada, nastaviti da pruža podršku Kosovu u nastojanjima da postane član relevantnih regionalih i međunarodnih organizacija i inicijativa.

Uz srdačne pozdrave, primite izraze mog visokog uvažavanja“, napisao je Abazović, prenosi Antena M.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...