VIŠKOVIĆ PORUČUJE KONAKOVIĆU I BEĆIROVIĆU: "RS neće odustati od projekta gasifikacije" (VIDEO)

On je porčio da treba raditi u interesu svih građana i da je gasifikacija veoma važan projekat za RS od kojeg neće odustati.

  • Politika

  • 20. Feb. 2023  

  • 0

Gasifikacija Republike Srpske i izgradnja dvije gasne elektrane godinama čekaju saglasnost zajedničkih institucija BiH. Podsjećajući na dogovor stranaka koje su formirale parlamentarnu većinu da jedni drugima neće opstruisati projekte, predsjednik Vlade Republike Srpske pozvao je danas Savjet ministara da konačno zaključi Sporazum sa Srbijom o gasovodu "Nova istočna interkonekcija BiH-Srbija".

Višković je pozvao na poštovanje dogovora, poručujući da su opstrukcije neprihvatljive.

"Republika Srpska nema ništa protiv toga da oni grade 'južnu interkonekciju'. Odluke Republike Srpske se moraju poštovati, a nama je od vitalnog interesa gasifikacija RS. Nažalost, nekoliko godina se čeka da Savjet ministara donese odluku da gasovod prođe ispod Drine u okoline Bijeljine kako bi išli dalje i radili višemilionske projekte za Srpsku i to ne možemo tolerisati", rekao je Višković za RTRS.

On je porčio da treba raditi u interesu svih građana i da je gasifikacija veoma važan projekat za RS od kojeg neće odustati.

Višković je izrazio nadu da će Savjet ministara ove sedmice donijeti pozitivnu odluku i konačno dati saglasnost za potpisivanje Sporazuma sa Srbijom o gasovodu "Nova istočna interkonekcija BiH-Srbija".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...