ZAZVONIO JE TELEFON: Lažni bivši predsjednik Ukrajine nazvao Angelu Merkel, iza svega stoje Rusi...

Merkel je tokom svog mandata često imala posla s Porošenkom.

  • Svijet

  • 21. Feb. 2023  21. Feb. 2023

  • 2

Poznati par ruskih šaljivčina tvrdi da je naveo bivšu njemačku kancelarku Angelu Merkel na razgovor o ratu u Ukrajini, nakon što su u ponedjeljak objavili dijelove razgovora.

Ured Angele Merkel u Berlinu potvrdio je da je bivša kancelarka, koja je s dužnosti otišla krajem 2021., doista kontaktirana. U saopćenju je naveo da je telefonski razgovor bio 12. januara i da su ga prevele službe njemačkog ministarstva vanjskih poslova. Dodaje da je Merkel izvijestila ministarstvo vanjskih poslova o svojim dojmovima iz razgovora.

- Mogu potvrditi telefonski poziv s pozivateljem koji se predstavljao kao bivši ukrajinski predsjednik Petro Porošenko, rekao je glasnogovornik Merkel za dpa.

Šaljivi pozivatelji, koji se nazivaju Vovan i Lexus, poznati su po tome da obmanjuju svjetske vođe i slavne osobe predstavljajući se kao drugi dužnosnici u telefonskim pozivima. Smatraju se bliskima vladi predsjednika Vladimira Putina.

Merkel je tokom svog mandata često imala posla s Porošenkom. Porošenko (57) vodio je Ukrajinu od 2014. do 2019. prije nego što ga je naslijedio sadašnji ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...