POLITOLOG JASMIN MUJANOVIĆ: „Oni su implicitno razotkrili Juratovićeve simpatije prema tvrdokornom nacionalističkom HDZ-u…“

Josip Juratović optužio je novinare ZDF-a da su iznijeli niz neistina u prilogu o visokom predstavniku Schmidtu.

  • Mini market

  • 22. Feb. 2023  22. Feb. 2023

  • 8

Ne stišavaju se reakcije na tvrdnje zastupnika u Bundestagu Josipa Juratovovića.

Svoj sud o svemu iz Los Angelesa dao je politolog Jasmin Mujanović.

-Lažni bijes: ZDF magazin, dio koji govori o Schmidtu razotkriva ogroman broj navodnih balkanskih "stručnjaka" koji su ništa više od salonskih intelektualaca. Glumili su protivljenje sektaškom režimu u BiH i šire u regiji samo onda kada je to protivljenje bilo pasivno... Sada kada postoji generacija mladih Bosanaca i Bosanaca koji su stekli malo moći i vidljivosti unatoč svojim traumama iz djetinjstva i koriste svoje položaje da zapravo izazovu sektaški establišment u Bosni i njegove strukture podrške na Zapadu — to je pet alarma!

Ali, hej, sve je u igri. A na duge staze najbolje je saznati ko priča, a ko hoda. To su tačke preokreta i treba samo promatrati i bilježiti: ko je za pravdu i pravo, a ko samo za svoj profil i poziciju. Pri čemu njemački poslanik Josip Juratović navodni "antinacionalist", izdvaja jedinog člana ZDF-ovog tim koji je proizveo nedavni prilog o OHR-u, a koja je slučajno Bosanka. Zastanimo malo zbog "solidarnosti" od strane "fact checkera"...?

Da budem jasan: ovo je proziran pokušaj Juratovića da zastraši istaknutu bosansko-njemačku novinarku jer je ona (i još tri tuceta ljudi!) uspjela proizvesti dio koji je implicitno razotkrio Juratovićeve simpatije prema tvrdokornom nacionalističkom HDZ-u.

Štaviše, možete misliti na ZDF magazin, izaberite na Schmidtu ono što želite. Ali ako mislite da je OK za zastupnika poput Juratovića ciljati na novinara na ovaj način nisi ništa bolji od balkanskih moćnika kojima se mnogi "stručnjaci" prave protiv. Ovo je neprihvatljivo, poručio je Mujanović.

Podsjetimo, Josip Juratović optužio je novinare ZDF-a da su iznijeli niz neistina u prilogu o visokom predstavniku Schmidtu.

Više pročitajte OVDJE.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...