DRAGAN ČOVIĆ O SASTANKU RUKOVODSTVA FBiH: "Ne zanimaju me ni Lendo, ni Dragan, ni Mujo, ni Lazo, uvjeren sam..."

- Uvjeren sam da će Lidija Bradara biti imenovan za predsjednicu Federacije BiH, te će se ići u daljnju uspostavu vlasti. Predviđeno vrijeme smo ispucali i nadamo se da ćemo sve riješiti iduće sedmice - istakao je Čović.

  • Vijesti

  • 24. Feb. 2023  24. Feb. 2023

  • 7

Predsjednik HDZ-a BiH i HNS-a Dragan Čović sastao se u četvrtak u Žepču s predstavnicima kantonalnog odbora, a za medije je komentirajući jutrošnji sastanak rukovodstva Federacije BiH rekao kako ga ne zanima Refik Lendo, prenosi Bljesak.info.

- Uvjeren sam da će Lidija Bradara biti imenovan za predsjednicu Federacije BiH, te će se ići u daljnju uspostavu vlasti. Predviđeno vrijeme smo ispucali i nadamo se da ćemo sve riješiti iduće sedmice - istakao je Čović.

Na pitanje o potezu Refika Lende, Čović je kazao kako ga Lendo ne zanima.

- Ne zanima me nijedan Lendo, ni Dragan, ni Mujo, ni Lazo. Imamo institucije, a Zastupnički dom je u prilici da imenuje nosioce vlasti. Ničije izjave ne komentiram, pa neću ni današnje - zaključio je Čović.

U utorak u 12 sati bit će održana sjednica Zastupničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine na kojoj će se raspravljati o kandidatima za predsjednika i potpredsjednike Federacije BiH.

Refik Lendo, Lidija Bradara i Igor Stojanović, kandidati za predsjednika / potpredsjednike Federacije Bosne i Hercegovine, sastali su se jutros u zgradi Federalnog parlamenta nakon čega su izjavili da se nisu dogovorili o tome ko će biti predsjednik, a ko potpredsjednici.

- Dogovorili smo se da se nismo dogovorili -  kazao je Lendo.

On je podsjetio kako je zamolio predsjednike političkih partija Bakira Izetbegovića (SDA), Nermina Nikšića (SDP) i Dragana Čovića (HDZ) da im pomognu da dođu do dogovora.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...