"BUDITE U PRIPRAVNOSTI...": Nedim Sladić govorio o vremenskim prilikama, jačih padavina će biti...

Na društvenim mrežama ponovo se oglasio bh. meteorolog Nedim Sladić i najavio snježne padavine za vikend.

  • Vijesti

  • 24. Feb. 2023  24. Feb. 2023

  • 0

"Visinska dolina u nedjelju donosi osjetan pad temperature zraka, kako hladna zračna masa prolazi kroz tzv. Bečka vrata.

S njom će u prizemlju doći do ciklogeneze, uz pritjecaj vlažnog zraka. Na razgraničenju dvije zračne mase, tople s juga i hladne sa sjevera očekuju se intenzivnije padavine, najprije u slivu Save i Une. Jačih padavina će biti i na prostoru jugozapadne Hercegovine.

Usljed pada temperature zraka kiša će prelaziti u susnježicu i snijeg uz formiranje snježnog pokrivača, najprije na sjeveru u noći na nedjelju, a tokom prijepodneva i u centralnim područjima Bosne te na sjeveru Hercegovine. Najviše snijega se prognozira za prostor Krajine.

Budite u pripravnosti i slušajte preporuke hidrometeoroloških službi i BiHAMK-a u nedjelju kako su moguće određene poteškoće u saobraćaju", poručio je Sladić.

Visinska dolina u nedjelju donosi osjetan pad temperature zraka, kako hladna zračna masa prolazi kroz tzv. Bečka...

Objavljuje Nedim SladićPetak, 24. veljače 2023.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...