I NAKON MILA MILO: Đukanović predao kandidaturu za predsjednika Crne Gore

On je na konferenciji za novinare, nakon predaje prijedloga predsjedničke kandidature, istakao da u izbornu trku ulazi s namjerom da pobijedi ubjedljivije nego prije.

  • Regija

  • 25. Feb. 2023  

  • 1

Predsjednik Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović kazao je da njegova kandidatura za predsjednika Crne Gore nije iznenađenje, a poručio je da je on trenutno najbolji adut stranke koju predstavlja.

On je na konferenciji za novinare, nakon predaje prijedloga predsjedničke kandidature, istakao da u izbornu trku ulazi s namjerom da pobijedi ubjedljivije nego prije.

"Pogledajte Predsjedništvo i zastupnički klub, vidite koje su to novine, i uporedite to sa ostalima na političkoj sceni. Naše analize su pokazale da je ovo taj presudno važan trenutak da li će Crna Gora povratiti normalnost političkog života ili će se nastaviti balkanskom kolotečinom propadanja", rekao je Đukanović.

Dodao je da ako se produži mandat aktuelnoj politici, onda bi morali čekati 2027. ili 2028. kao novu šansu.

"Ako je takva analiza tačna, onda nemamo pravo na kalkulaciju i moramo izaći sa svojom najjačom ponudom. Imamo u DPS-u kandidata koji bi bili reprezentativni predsjednici države. Ali, neću vas iznenaditi ako kažem da je predsjednik stranke najjači adut stranke", poručio je.

Istakao je da je za tri godine Crna Gora prošla put od sidra stabilnosti, koja je bila lider u pregovaračkom procesu, do rak-rane Evrope.

"Crna Gora je danas zemlja razorene funkcionalnosti, čije su glavne institucije u v. d. stanju ili je njihov rad paralisan. Crna Gora je država uplašenog biznisa, zanemarene vladavine prava. Aktuelna vlast ne mari za stavove Evropske komisije i Venecijanske komisije. Crna Gora je potpuno paralisana na evropakom putu i ovu agoniju treba što prije prekinuti", kazao je Đukanović.

On je dodao da državu u 2023. očekuje sveobuhvatan izborni ciklus.

"Nekoliko mjeseci nakon predsjedničkih imaćemo, siguran sam, parlamentarne izbore. To je prilika da se povrati stabilnost državne politike, funkcionalnost institucija. To je prilika da Crna Gora povrati međunarodni prestiž koji je uživala. To je moguće, bez obzira na jako krupne izazove koji su se izoštrili tokom posljednje dvije-tri godine", naveo je.

Kazao je i da su imali besprijekorno čistu viziju i jak motiv da je ostvare.

"Danas je ta vizija potvrdila svoju validnost uprkos svim poremećajima. Mislim da motivacija nije opala. Kao što smo imali motiv da obnovimo državu, danas imamo motiv da sačuvamo tekovine savremenog razvoja Crne Gore. Ovo je vrijeme za ozbiljne i odgovorne ljude u politici", istakao je.

Đukanović je naveo i da vjeruju da će počev od predsjedničkih izbora donijeti odluke koje će državi donijeti stabilnost.

"Vjerujem da ćemo stvoriti uslove da se normalizuje politički život", zaključio je.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...