POTVRDIO KARAJBIĆ: "Razgovara se s OHR-om, ko ime većinu treba da bude vlast"

Svako onaj ko ima većinu u oba doma Parlamenta FBIH treba da bude vlast, objašnjava Karajbić i dodaje da se većina poštuje u svim demokratskim sistemima u svijetu tako da bi se trebala i ovdje poštovati.

  • Politika

  • 25. Feb. 2023  25. Feb. 2023

  • 2

Elvir Karajbić, zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH potvrdio je da se u zgradi OHR-a vrše konsultacije Visokog predstavnika sa predstavnicima stranaka a u vezi nastale situacije oko formiranja Vlade FBIH.

Predsjednik Nikšić i zastupnik Dizdar razgovaraju ispred SDP-a sa Međunarodnim organizacijama. Vi znate da OHR razgovara sa svojim političkim partijama i nije sporno da su bili određeni kontakti sa OHR-om. Oni razgovaraju sa svima. Za detalje trebate pitati predsjednika i one koji su išli na razgovor.


Svako onaj ko ima većinu u oba doma Parlamenta FBIH treba da bude vlast, objašnjava Karajbić i dodaje da se većina poštuje u svim demokratskim sistemima u svijetu tako da bi se trebala i ovdje poštovati.

Isto tako treba poštovati i specifičnost kada su u pitanju predsjednik i potpredsjednici FBIH koji predstavljaju većine u Domu naroda i kompletan proces implementacije vlasti FBIH treba riješiti dijalogom.

Mislim da su većine te koje postoje u oba doma i treba ih poštovati i jedni i drugi. Bilo kakvo nametanje nije dobro. Nametanje u smislu jačanja države BiH je jedino dobro. Politički je razgovarati sa svakim i najbolje je da se dogovorom dođe do rješenja.

Za kraj kaže da ne treba navaljivati ni na jednu stranu. Tvrdi da postoji stabilna parlamentarna većina, navodi Hayat.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...