"GODINA SNAGE VOLJE": Kličko u Ukrajini vozi moćni njemački Leopard 2, zahvalio se slobodnom svijetu i... (VIDEO)

Prošlog je mjeseca Njemačka, koja proizvodi Leoparde 2, nakon međunarodnog pritiska odlučila poslati svoje Leoparde 2 Ukrajini, ali i dozvoliti drugim zapadnim zemljama reizvoz tih tenkova u Ukrajinu.

  • Evropa

  • 25. Feb. 2023  25. Feb. 2023

  • 3

Pojavila snimka koja prikazuje Vladimira Klička, bivšeg profesionalnog boksera i brata gradonačelnika Kijeva Vitalija Klička, kako vozi moćni njemački tenk Leopard 2.

Prvi Leopardi 2 jučer su isporučeni Ukrajini.

Snimku je na društvenim mrežama objavio Anton Geraščenko, savjetnik ukrajinskog ministarstva unutarnjih poslova. Na njoj se vidi kako Kličko vozi tenk po šumskom području.

"Nisam nikad mislio da ću voziti ovu mačku. Godina dana rata u Ukrajini. Godina dana patnje, ali i godina dana snage volje, koja je jača nego ikad", rekao je Kličko na snimci.

"Hvala Njemačkoj, hvala slobodnom svijetu"

Potom je zahvalio Njemačkoj i slobodnom svijetu "na svemu što čini za Ukrajinu".

Podsjetimo, jučer su objavljene fotografije koje prikazuju ukrajinskog premijera Denisa Šmihala i poljskog premijera Mateusuza Moravieckog kako se rukuju ispred naprednih tenkova tipa Leopard 2.

Smatra se da bi ovi moderni tenkovi mogli odigrati značajnu ulogu u najavljenoj ukrajinskoj protuofanzivi. Prošlog je mjeseca Njemačka, koja proizvodi Leoparde 2, nakon međunarodnog pritiska odlučila poslati svoje Leoparde 2 Ukrajini, ali i dozvoliti drugim zapadnim zemljama reizvoz tih tenkova u Ukrajinu, navodi Index.hr.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...