IZNENADNA ODLUKA: Niskobudžetna avio-kompanija Wizz Air obustavlja letove za glavni grad…

Mađarski niskotarifni zračni prijevoznik Wizz Air donio je odluku.

  • Ekonomija

  • 28. Feb. 2023  

  • 1

Mađarski niskotarifni zračni prijevoznik Wizz Air objavio je da će od 14. marta obustaviti letove za glavni grad Moldavije Kišinjev zbog zabrinutosti za sigurnost zračnog prostora.

Sigurnost putnika i posade ostaje prioritet za Wizz Air, a zbog nedavnih događaja u Moldaviji i povećanog rizika u zračnom prostoru te zemlje, donesena je odluka da se od 14. marta obustave svi letovi za Chisinau, navodi se u saopćenju. 

Moldavske vlasti za civilno zrakoplovstvo rekle su da je odluka bila iznenadna i vrijedna žaljenja, izvijestio je Reuters.

Wizz Air je naveo da će uvesti dodatne letove iz rumunjskog grada Iasija kao zamjena, uključujući nove usluge za Berlin i više letova za Barcelonu, Milano, Bergamo, Bolognu, Rim, Dortmund, Larnacu, London i Treviso.

Moldavski ministar vanjskih poslova Nico Popescu rekao je u srijedu da je Moldavija spremna na ono što je nazvao "puni spektar prijetnji", usred strahovanja da bi Rusija mogla intenzivirati napore da destabilizira zemlju.

Napetosti između Rusije i Moldavije nedavno su porasle otkako su ruski projektili usmjereni na Ukrajinu ušli u moldavski zračni prostor.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...