„AKO JE NEKO DRUG I PRIJATELJ RATNOM ZLOČINCU, ONDA JE I…“: Društvene mreže gore nakon izjave Lidije Bradare, oglasio se i Zlatan Begić…

„Slobodna Bosna“ odabrala je samo one koji ne sadrže uvredljiv sadržaj.

  • Mini market

  • 01. Mar. 2023  01. Mar. 2023

  • 6

Ne stišavaju se reakcije nakon izjave nove predsjednice Federacije BiH Lidije Bradare (HDZ BiH).

"Pozicija predsjednika je politička, a nastojat ću da ona bude i životna", kazala je Bradara. Prokomentarisala je činjenicu da neki zastupnici nisu za nju glasali sa obrazloženjem da je učestvovala na prijemu ratnog zločinca i fotografirala se sa njim:

"Ja nikada neću zatajiti svoju prošlost niti svoje prijatelje. Sve što radim, radim transparentno. Mislim da je rat bio prije 30 godina i da se BiH mora okrenuti budućnosti", poručila je jučer Bradara. 

Svoj sud o svemu dao je i državni parlamentarac Zlatan Begić.

-“Deblokiranje procesa” za njih znači beskrajno udovoljavanje nosiocima velikodržavnih politika, neizmjernu snishodljivost i samoponižavanje zbog par fotelja i sl. Da Kordić sutra izlazi, bilo bi i trojkaša po fotografijama. Bravo za “invalidne strukture”, poručio je Zlatan Begić.

Na društvenim mrežama uslijedili su brojni komentari i reakcije nakon Bradarinog istupa. „Slobodna Bosna“ odabrala je samo one koji ne sadrže uvredljiv sadržaj.

Podsjetimo, Predsjednica Federacije Bosne i Hercegovine u naredne četiri godine je Lidija Bradara koja se nakon sjednice zahvalila oba doma Parlamenta FBiH koji su je podržali, kolegama kao i HDZ-u i HNS-u koji su je kandidovali. 

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...