"LAKO JE REĆI": Dodik kazao Sattleru da RS podržava evropski put BiH, ponovio je i svoj stav o Danu nezavisnosti BiH

Predsjednik RS je istakao da ovaj entitet podržava evropski put BiH na kojem želi da bude vidljiv u skladu sa mehanizmom koordinacije i uz puno uvažavanje ustavne pozicije, kao i dejtonske strukture BiH.

  • Vijesti

  • 02. Mar. 2023  

  • 9

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik razgovarao je danas u Banjoj Luci sa šefom Delegacije Evropske unije u BiH i specijalnim predstavnikom EU u BiH Johannom Sattlerom.

Predsjednik RS je istakao da ovaj entitet podržava evropski put BiH na kojem želi da bude vidljiv u skladu sa mehanizmom koordinacije i uz puno uvažavanje ustavne pozicije, kao i dejtonske strukture BiH.

Predsjednik Republike Srpske izjavio je da 14 ključnih prioriteta iz Mišljenja Evropske komisije treba rješavati zajedno, ne odvojeno, te naglasio da je BiH pregovaračka strana na putu ka EU.

Dodik je Sattleru rekao da očekuje saglasnost državnog nivoa o rješavanju i deblokadi mnogih, važnih strateških projekata u skorijoj budućnosti te da dalju blokadu istih Republika Srpska neće tolerisati.

“Osvrćući se na čestitku ambasadora Sattlera svim građanima i građankama povodom 1.marta, Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, Dodik je rekao kako ‘1. mart može biti praznik bošnjačkog naroda i da to RS neće sporiti, ali da 1. mart nije, niti može biti zajednički praznik u BiH'”, stoji u saopćenju iz njegovog kabineta.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...