ČOVIĆEV PORTAL OSUDIO GOVOR KOMŠIĆA I BEĆIROVIĆA: "Radikalnim jastrebovima Komšiću, Izetbegoviću i Bećiroviću treba stati na put!"

Prohadezovski portal ABC piše da je Dan državnosti BiH onaj dan kad političari trebaju iskoristiti pravu priliku i pokazati toleranciju za drukčija stajališta koja ne moraju biti istovjetna njihovim.  

  • Mini market

  • 02. Mar. 2023  

  • 9

Za razliku od Dnevnog avaza, koji je samo govor Željka Komšića u Vijećnici nazvao skandaloznim, Čovićev portal proširio je optužnicu na "radikalne jastrebove Komšića, Izetbegovića i Bećirovića" jer navodno "pribjegavaju ekstremnim izjavama začinjenim netolerancijom i prijetnjama". 

Prohadezovski portal ABC piše da je Dan državnosti BiH onaj dan kad političari trebaju iskoristiti pravu priliku i pokazati toleranciju za drukčija stajališta koja ne moraju biti istovjetna njihovim.  

"Ne treba pretjerano ni naglašavati da se to na žalost nije dogodilo niti ove godine. Ponajviše mjesta i medijskog prostora dobili su bošnjački političari za koje se ne treba libiti reći da pripadaju radikalnoj političkoj strukturi te da ne donose ničeg dobrog ovoj zemlji", piše mostarski portal navodeći da u tome prednjače “radikalni jastrebovi Komšić, Izetbegović i Bećirović”.  

alt

"Trojac radikala ne preza od teških riječi, mitomanije o osloboditeljima BiH te prijetnjama prema onima (a zna se kojima) koji bi eto malo drukčiju BiH nego su zamislili ovaj trojac. Nemaju političkog takta i mudrosti kako bi pronašli riječi kojima bi širili mir, toleranciju, poziv na zajedništvo već uglavnom pribjegavaju ekstremnim izjavama začinjenim netolerancijom, prijetnjama, samohvalama i sličnim stvarima. Svojatanje i ekskluzivno pravo na BiH je politika koju bošnjački političari već trideset godina konzumiraju bez nekih većih protivljenja druga dva naroda", navodi ABC portal koji zatim sugerira da se "ne smije dopuštati da ova bratija radikala prilikom ovakvih dana drži slavodobitne govore pune bahatosti, prijetnji, konfrontacija".  

"Može im se stati i treba im se stati na put te ih uporno međunarodnoj zajednici prikazivati kao ekstremne radikale koji su na žalost na tako važnim pozicijama naše zemlje", zaključuje Čovićev ABC portal. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...