IDEMO DALJE: Mesud Pezer u finalu Evropskog dvoranskog prvenstva u Istanbulu!

Finale u bacanju kugle na rasporedu je sutra u 17:25.

  • Sport

  • 02. Mar. 2023  02. Mar. 2023

  • 0

Najbolji bosanskohercegovački bacač kugle Mesud Pezer osvojio je 8. mjesto u kvalifikacijama te će sutra navečer nastupiti i u finalu 37. Evropskog dvoranskog seniorskog atletskog prvenstva, koje je danas počelo u Istanbulu (Turska) i traje do 5. marta.

U kvalifikacijama u bacanju kugle nastupilo je ukupno 16 takmičara, a Pezer je u trećoj seriji bacio kuglu na daljinu od 20.20 metara te se plasirao među osam najboljih koji će sutra nastupiti u finalu, a koje počinje u 17.25 sati.

Pobjednik kvalifikacija je Italijan Zane Weir, koji je večeras u drugom krugu bacio 21.46 metara, što je i njegov najbolji ovosezonski rezultat. U finalu će nastupiti i Hrvat Filip Mihaljević s 21.20 metara, koji je, kao i Weir, jedini ispunio propisanu normu za finale.

Finale su po plasmanu izborili i Italijan Leonardo Fabbri s 21.17, Luksemburžanin Bob Bertemes s 20.92, Norvežanin Marcus Thomsen s 20.71, Čeh Tomaš Stanek s 20.70, Ukrajinac Roman Kokoshko s 20.43 metara, navodi Fena,

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...