OČEKIVANO U SABORU, OPORBA NIJE USPJELA: Propao pokušaj opoziva premijera Andreja Plenkovića!

O opozivu premijera glasala su 134 zastupnika, za opoziv ih je bilo 56 zastupnika, jedan je suzdržan, a 77 je bilo protiv

  • Regija

  • 03. Mar. 2023  03. Mar. 2023

  • 1


Premijer Andrej Plenković ima povjerenje Hrvatskog sabora i stabilnu većinu, potvrdilo je u petak glasovanje o premijerovu opozivu koji je tražila oporba, na poticaj Domovinskog pokreta (DP), jer je za opoziv ruku dignulo 56 zastupnika, 77 ih je bilo protiv, a jedan suzdržan, javlja Novi list.

Taj rezultat govori da za oporbeni prijedlog nisu glasovali ni svi oporbeni zastupnici, njih je 74. Da bi uspjela u svom naumu, oporba je trebala pridobiti 76 zastupnika.

Protiv opoziva glasovalo je 77 zastupnika, koji su na taj način poslali poruku da su oporbene prozivke na premijerov račun neosnovane, te da on dobro radi svoj posao.

 Prije glasovanja zaredale su se brojne stanke.

“Vjerujem da smo svi zauzeli stav kako ćemo glasati. Ključno je hoće li im osobni ili javni interes biti na prvom mjestu. Plenković je na čelu jednog sustava koji ne funkcionira – vidimo kako izgleda inflacija, obnova.

A zašto je tako – jer se AP bavi trupcima. Hrvatska je zbog famoznog AP okovana korupcijom”, poručio je SDP-ov Peđa Grbin i pobrojao korupcijske afere.

“Sve stoji zbog AP-a i naravno da zbog toga mora otići”, dodao je Grbin, prenosi tportal.

Tijekom rasprave sukobili su se šef Kluba zastupnika HDZ-a Željko Reiner i zastupnica Radničke fronte Katarina Peović. Nakon Reinerove opaske da je Radnička fronta neokomunistička stranka, Peović mu je efektno uzvratila: "Ako je Radnička fronta neokomunistička, onda je HDZ neofašistička stranka!".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...