ŠTA ĆE NA OVO REĆI MINISTAR HELEZ: Zamjenik ministra odbrane BiH podržava dolazak vojnika Republike Hrvatske u Bosnu i Hercegovinu…

Dolasku Hrvatske vojske u BiH oštro se usprotivio član Predsjedništva BiH Željko Komšić.

  • Vijesti

  • 06. Mar. 2023  06. Mar. 2023

  • 17

Zamjenik ministra odbrane BiH Slaven Galić (HDZ BiH) izjavio je za "Večernji list" da podržava dolazak vojnika Republike Hrvatske u EUFOR u Bosni i Hercegovini.

Bit će zanimljivo vidjeti šta će na ove Galićeve riječi kazati ministar odbrane Bosne i Hercegegovine Zukan Helez.

Podsjetimo, dolasku Hrvatske vojske u BiH oštro se usprotivio član Predsjedništva BiH Željko Komšić. -Hrvatska vojska neće sudjelovati u vojnoj misiji Evropske unije u BiH i to je konačno stajalište Europske komisije, izjavio je u nedavno član Predsjedništva BiH Željko Komšić i objasnio da su takve odredbe Daytonskog sporazuma. Nakon što su se tokom dana članovi Predsjedništva BiH u Bruxellessu sastali s dužnosnicima EU, Komšić je u izjavi za medije u BiH ustvrdio da je definitivno otklonjena mogućnost sudjelovanja pripadnika Hrvatske vojske u misiji Althea koje nadzire poštivanje Daytonskog sporazuma. "To se neće dogoditi s obzirom na odredbe Daytonskog sporazuma kojim su se susjedne zemlje obvezale da nema angažmana njihovih snaga i vojnika na teritoriju BiH", kazao je nedavno Komšić.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 17

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...