FADIL NOVALIĆ STAO U ODBRANU REISA KAVAZOVIĆA: "Historijsko iskustvo govori da u BiH uvijek moramo biti na oprezu"

"Reisu-l-ulema govori glasom svih nas kojima je jasno u kakvo stanje smo dovedeni i šta nam sve prijeti kada se dva naroda namiruju na račun trećeg", kaže Novalić.

  • Mini market

  • 06. Mar. 2023  06. Mar. 2023

  • 1

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić stao je u odbranu Huseina Kavazovića, reisu-l-uleme Bosne i Hercegovine.

Burne reakcije dijela bh. javnosti izazvao je intervju reisa Kavazovića za MTV Igman u kome je, između ostaloga, poručio kako Bošnjaci moraju biti spremni braniti domovinu BiH, ako padnu institucije.

"Neutemeljeni napadi na ličnost našeg reisu-l-uleme napadi su na dostojanstvo svih nas Bošnjaka koji su itekako svjesni sudbonosnog trenutka. 

Reisu-l-ulema govori glasom svih nas kojima je jasno u kakvo stanje smo dovedeni i šta nam sve prijeti kada se dva naroda namiruju na račun trećeg. 

Historijsko iskustvo govori da u BiH uvijek moramo biti na oprezu, i spremni oduprijeti se napadima na našu državu. To je obaveza svakog od nas", poručio je Novalić. 

Neutemeljni napadi na ličnost našeg reisu-l-uleme napadi su na dostojanstvo svih nas Bošnjaka koji su itekako svjesni...

Objavljuje Fadil NovalićPonedjeljak, 6. ožujka 2023.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...