REAKCIJA REISA KAVAZOVIĆA: "Oduprijet ćemo se pokušaju da nas se ušutka, a Bošnjake sabije u enklave i geta!" (VIDEO)

On je ranije u intervju za TV Igman kazao da se današnja borba za državu, za razliku od perioda agresije na BiH, vodi u institucijama države.

  • Društvo

  • 06. Mar. 2023  06. Mar. 2023

  • 29

Reis Husein ef. Kavazović reagovao je na brojne kritike koje su mu danas upućene od predstavnika dijela međunarodne zajednice zbog ranije izjave da institucije države treba braniti oružjem ukoliko budu ugrožene. 

"Islamska zajednica će se morati oduprijeti pokušaju da ju se ušutka, ona mora pružiti žestok otpor pokušajima da se bošnjački narod svede na vjersku grupu, da se sabije u enklave i geta, čiju sudbinu ne bi bilo teško predvidjeti", kazao je Kavazović. 

Objavljuje Reisu-l-ulema Husein ef. KavazovićPonedjeljak, 6. ožujka 2023.

Podsjećamo, on je ranije u intervju za TV Igman kazao da se današnja borba za državu, za razliku od perioda agresije na BiH, vodi u institucijama države.

"Ne smijemo dozvoliti da se one ruiniraju. Moramo pokazati da smo na sve načine spremni braniti institucije Bosne i Hercegovine, a ako one padnu, a imali smo to ’92., moramo biti spremni braniti ovu zemlju i oružjem", kazao je Kavazović.

Njegova izjave izazvala je brojne reakcija, između ostalih, i Ureda visokog predstavnika, kao i Ambasade SAD-a u BiH.

Cijeli intervju reisul-uleme Husein ef. Kavazovića možete pogledati u video prilogu:

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 29

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...