NAKON DEBAKLA NOVO PONIŽENJE: Engleska bruji o potezu trenera Manchester Uniteda poslije blamaže protiv Liverpoola…

Tu je odgojnu mjeru odabrao kao motivaciju, odnosno da bi izbjegao da se njegovoj ekipi u budućnosti ponovi slična kapitulacija.

  • Sport

  • 07. Mar. 2023  

  • 0

Visok poraz Manchester Uniteda na nedjeljnom gostovanju kod Liverpoola od čak 7:0 i dalje je tema brojnih nogometnih razgovora.

Nogometni komentatori i analitičari posljednjih su dana nahvalili Crvene vragove koji su doživjeli preporod pod vodstvom nizozemskog stručnjaka Erika ten Haga, no za sedam golova na Anfieldu teško je pronaći neko racionalno i prihvatljivo objašnjenje.

Težak raspad sistema dogodio se Unitedu protiv Redsa u tom porazu koji je poprimio povijesne obrise. Najteže je vjerovatno bilo Eriku ten Hagu, koji se pobrinuo da njegovi igrači dobro zapamte poniženje koje su u nedjelju priredili sebi i brojnim navijačima.

Nizozemac je, kako ekskluzivno izvještava britanski Mirror, natjerao svoje igrače da sjede u tišini i slušaju kako Liverpoolovi igrači proslavljaju rekordnu pobjedu protiv vječnog rivala. Tu je odgojnu mjeru odabrao kao motivaciju, odnosno da bi izbjegao da se njegovoj ekipi u budućnosti ponovi slična kapitulacija.

- Sretni ste što ste se vraćali u Manchester u klupskom autobusu, i što ste izbjegli bijesne navijače koji su svojim novcem platili putovanje kako bi gledali tako jadnu predstavu – rekao je Ten Hag svojim igračima na jutarnjem treningu u Carringtonu u ponedjeljak.

Mirrorov izvor dalje tvrdi kako je Unitedov menadžer sve igrače upozorio da neće dobiti drugu priliku ako nešto slično ponove, te da će svi biti premještenu u U-21 ekipu.

Osim toga, Ten Hag je svojim igračima kazao kako očekuje da provedu više vremena sa sportskim psihologom Rainierom Koersom kojeg je nizozemski stručnjak angažirao prije par mjeseci. Unitedov menadžer poklanja veliku pažnju mentalnom aspektu u nogometu, a psihologa je angažirao nakon što je zaključio kako je svim igračima potreban ‘jači način razmišljanja‘.

Izvor iz Uniteda objašnjava kako Ten Hag ne želi da se igrači vrate u loše razdoblje iz prošle sezone, te stoga želi da se što više druže sa sportskim psihologom.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...