PODRŠKA LJEKARSKE KOMORE KS: "Sebija Izetbegović je naš ugledni član, nećemo pokretati nikakav postupak"

Do konačne odluke suda, prof. dr. Sebija Izetbegović ima punu podršku Ljekarske komore Kantona Sarajevo.

  • Društvo

  • 08. Mar. 2023  

  • 5

Ljekarska komora Kantona Sarajevo oglasila se nakon što je Senat UNSA poništio akademsko zvanje generalne direktorice KCUS-a Sebije Izetbegović.

Na novinarski upit da li će ovakva odluka Senata UNSA posljedično dovesti i do pokretanja određenih procedura u Ljekarskoj komori, iz ove kantonalne institucije kažu da će Sebija Izetbegović imati njihovu punu podršku do okončanja sudskog postupka.

"Prof. dr. Sebija Izetbegović je naš ugledni član, te pred organima Komore nije pokrenut nikakav postupak jer za to nema razloga. S obzirom na to da će pomenuti slučaj kako je najavljeno biti predmet sudskog postupka, apelujemo na sve učesnike u ovom postupku da se suzdrže od senzacionalističkog pristupa i nepotrebnog arbitriranja.

Do konačne odluke suda, prof. dr. Sebija Izetbegović ima punu podršku Ljekarske komore Kantona Sarajevo u dokazivanju nezakonitosti odluka koje je donio Senat Univerziteta u Sarajevu, a koja je u suprotnosti sa odlukama Medicinskog fakulteta u Sarajevu", rekao je predsjednik Ljekarske komore KS doktor Raho Spahović za N1.

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...