ZVIZDIĆ RAZGOVARAO SA AMBASADORICOM ALSHAMSI: "BiH može biti pouzdan partner ekonomski razvijenim državama i na istoku i na zapadu"

Predsjedavajući Zvizdić i ambasadorica Alshamsi su se saglasili da je saradnja između BiH i UAE važna i da postoji prostor za njeno unapređenje, posebno u oblastima turizma, privrede, industrije, kulture i drugim oblastima. 

  • Vijesti

  • 08. Mar. 2023  08. Mar. 2023

  • 0

Predsjedavajući Predstavničkog doma PSBiH dr. Denis Zvizdić primio je danas u posjetu nerezidentnu ambasadoricu Ujedinjenih Arapskih Emirata u Bosni i Hercegovini, Nj.E. Nabilu Alshamsi i upoznao je sa trenutnom političkom i sigurnosnom situacijom u zemlji.

Predsjedavajući Zvizdić je rekao da su ključni vanjskopolitički ciljevi Bosne i Hercegovine evropske i NATO integracije. Upoznao ju je i sa procesom formiranja vlasti nakon oktobarskih izbora i rekao da očekuje da će ova vlast na svim nivoima ostvariti progres u svim segmentima koji su važni za napredak zemlje.

Predsjedavajući Zvizdić i ambasadorica Alshamsi su razgovorali i o otvaranju ambasade UAE u BiH. Rekli su da postoji veliki interes investitora i građana i da je u narednom periodu neophodno unaprijediti odnose i u tom aspektu.

Predsjedavajući Zvizdić je pohvalio održavanje svjetske izložbe EXPO 2020 na kojoj je učestvovala i Bosna i Hercegovina zajedno sa 190 zemalja svijeta i zahvalio se na pomoći u realiziranju prisustva na izložbi.

“Bosna i Hercegovina ima poduzetne ljude, educiranu radnu snagu, prirodne resurse i geografsku blizinu velikim tržištima i Evropskoj uniji sa kojom dijelimo hiljadu kilometara granice. Ove činjenice su znak da BiH može biti dobar i pouzdan partner ekonomski razvijenim državama i na istoku i na zapadu.” rekao je tokom susreta predsjedavajući Zvizdić.

Predsjedavajući Zvizdić i ambasadorica Alshamsi su se saglasili da je saradnja između BiH i UAE važna i da postoji prostor za njeno unapređenje, posebno u oblastima turizma, privrede, industrije, kulture i drugim oblastima. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...