KAKO NALAŽE PRILIKA: Catherine Middleton u izdanju prilagođenom vojničkim vježbama (FOTO)

Nakon smrti kraljice Elizabete II Catherine Middleton postala je počasna pukovnica Irske garde. Na Međunarodni dan žena prvi je put posjetila vojnike na poligonu Salisbury Plain u Engleskoj s novom titulom.

  • Žena

  • 09. Mar. 2023  09. Mar. 2023

  • 0

Princeza od Walesa uvijek se odijeva u skladu s mjestom i prilikom. Tako je bilo i toekom posjete 1. jedinici Irske garde na poligonu za trening Salisbury Plain u Wiltshireu u Engleskoj, na kojem je padao gusti snijeg.

Catherine Middleton za tu je priliku nosila tradicionalnu vojničku uniformu sastavljenu od predimenzionirane maskirne jakne u tamnozelenoj boji te vojničkih hlača užeg kroja s postraničnim džepovima.

Ispod jakne provirivala je tamna vunena rolka, a izdanje je zaokružila smeđim vojničkim gležnjačama na vezanje, debelim čarapama, rukavicama i zelenom pletenom kapom.

Catherine Middleton u vojnoj uniformi - 3

Princeza je tokom posjete učestvovala u vježbama medicinske obuke te naučila kako se brinuti za povrijeđene vojnike. Imala je priliku i razgovarati s vojnicima o njihovu radu, a pogotovo o pomoći koju su pružili tokom njihova nedavnog raspoređivanja jedinica u istočnoj Africi.

Snježno jutro s irskom gardom na Salisbury Planu, objavljeno je na zajedničkom profilu princa i princeze od Walesa na Instagramu.

Posao irske garde podjednako je raznovrstan i uzoran – od obuke čuvara parkova u borbi protiv krivolova u istočnoj Africi do obuke ukrajinskih oružanih snaga u razminiravanju. Fantastično je danas bilo s njima gledati naporan rad (bez obzira na vrijeme!)

Catherine Middleton u vojnoj uniformi - 2

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...