BURNA DEBATA PRED KAMERAMA: Irfan Čengić govorio o Kenanu Magodi –„Nemam razloga da vjerujem…“

Jedno od pitanja glasilo je - je li sporan izbor Kenana Magode u Vladi Kantona Sarajevo?

  • Vijesti

  • 10. Mar. 2023  

  • 2

Gosti emisije Polis na TVSA bili su Irfan Čengić (SDP), Vibor Handžić (Naša stranka), Elvedin Okerić (NiP) i  Elza Gaković (SBiH).

S obzirom na to da su jučer aktivistice, dijelom i članice SDP-a održale protest ispred sjedišta SDP-a zbog najave da će Kenan Magoda, kojeg optužuju za nasilje u porodici biti kandidat ministra kulture i sporta Kantona Sarajevo, jedno od pitanja glasilo je - je li sporan izbor Kenana Magode u Vladi Kantona Sarajevo?

Irfan Čengić je na to pitanje rekao sljedeće:

“Kada je u pitanju izbor ministra kulture i sporta, tu trebamo gledati tri aspekta. Prvi je njegov dosadašnji rad i ono što očekujem od tog ministra.

Ja zaista vjerujem da će on biti odličan ministar, jer sam prezadovoljan time kako je radio svoj posao u Turističkoj zajednici, a i kakve je sportske menadžerske rezultate postizao kada je RK “Bosna” igrao polufinale EHF kupa, kao i izvršni direktor SFF-a.

Dakle, to je njegova profesionalna karijera. Kada govorite o slučaju optužbi za nasilje u porodici, tu ja moram reći da to nisu optužbe stare dva mjeseca. Te iste optužbe su se pojavile kada je on imenovan za direktora Turističke zajednice. Ja sam ga tada nazvao i pitao da mi kaže što ima o tim optužbama.

Što se mene lično tiče, ja nemam razloga da vjerujem ni Kenanu Magodi, a ni Dinki Hasičić, njegovoj bivšoj supruzi, jer nemam razloga da vjerujem nijednoj strani priče. Ono čime se ja mogu voditi kao zastupnik i kao neko ko je iz te pravne branše, to je ono što je Tužilaštvo izdalo. Ono je izdalo obustavu postupka zbog nedostatka dokaza, a danas su objavili i to da navedena gospođa nije htjela svjedočiti“, rekao je Čengić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...