SDP BiH OŠTRO OSUĐUJE GOVOR MRŽNJE: "SDA se mora ograditi od Harisa Zahiragića, jer je pod izrazom „balija“ pobijeno na hiljade nedužnih Bošnjaka"

"Očekivali smo da će se Zahiragić izviniti Čamdžiću, ali umjesto toga, on je svojim pokušajem opravdanja svoje, kako on tvrdi, nespretne izjave, postigao potpuni kontraefekat", naveli su.

  • Politika

  • 13. Mar. 2023  

  • 13

Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine oštro osuđuje govor mržnje zastupnika SDA u Skupštini Kantona Sarajevo Harisa Zahiragića i daje punu podršku Mirsadu Čamdžiću, potpredsjedniku Naše stranke.

"Iako nas ne čudi od koga dolazi ovaj govor mržnje, jer pomenutnom zastupniku nije prvi put da vrijeđa i etiketira svoje političke protivnike, očigledno je da je mlađahni političar sada zaista pretjerao.

"Upotrebiti izraz „balija“, isti onaj izraz koji je u protekloj agresiji na Bosnu i Hercegovinu korišten kao pridjev za hiljade pobijenih nedužnih Bošnjaka, nečuveno je i prevazilazi sve civilizacijske vrijednosti koje se koriste u bh. politici", navode iz SDP-a BiH. 

Očekivali smo da će se Zahiragić izviniti Čamdžiću, ali umjesto toga, on je svojim pokušajem opravdanja svoje, kako on tvrdi, nespretne izjave, postigao potpuni kontraefekat i na taj način još jednom dokazao da se radi o klasičnom političkom diletantu, čiji je jedini politički cilj, ne odbrana SDA, nego odbrana bračnog para Izetbegović.

Podsjećamo kako je nedavno novoimenovani potpredsjednik Federacije BiH Igor Stojanović praktično politički linčovan zbog njegove izjave o tome kako je SDA bitnija džamija od države, što je od SDA i njenih botova vješto spinovano kao islamofobija.

Iako je Stojanović ponovo pojasnio o čemu se radi i da to nije bilo upućeno Islamskoj zajednici u BiH, nego predsjedniku SDA Bakiru Izetbegoviću, IZ BiH i SDA su promptno optužili Stojanovića za islamofobiju. Zanimljivo je da sada, iz samo njima poznatih razloga, šute, iako se radi o drastično većoj uvredi za sve Bošnjake" navodi se u saopćenju ove stranke. 

Iz SDP-a su pozvali SDA da se ogradi i javno osudi izjavu Harisa Zahiragića ili da prestanu stalno moralizirati o tome kako oni jedini imaju pravo odbrane Bošnjaka, jer ovakve izjave su daleko od toga.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 13

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...