LENDO ZADOVOLJNO IZ TRAVNIKA: "Srednjobosanski kanton može biti primjer čitavoj Federaciji i BiH"

Lendo je razgovarao s premijerom KSB Tahirom Lendom (SDA) i članovima braniteljskih udruženja s područja SBK.

  • Politika

  • 13. Mar. 2023  13. Mar. 2023

  • 0

Srednjobosanski kanton zbog suživota i dobre saradnje svih naroda treba uzeti kao dobru praksu za čitavu Federaciju, ali i državu BiH, istaknuo je u ponedjeljak Refik Lendo (SDA), potpredsjednik FBiH prilikom posjete Travniku.

Lendo je razgovarao s premijerom KSB Tahirom Lendom (SDA) i članovima braniteljskih udruženja s područja SBK.

"Želio sam početi iz kantona koji je mene predložio za jednog od potpredsjednika FBiH. Ovo je pobjednički kanton gdje postoji veoma dobra saradnja između svih naroda, a posebno Srba, Hrvata i Bošnjaka i ovaj primjer treba uzimati kao dobru praksu na razini FBiH i BiH", kazao je potpredsjednik FBiH.

Istaknuo je da je zamolio predstavnike braniteljskih udruženja da nastave voditi brigu o porodicama "i da nijednog momenta ne bi bilo dobro da ova politička situacije utječe na njih, nego da oni vode računa jedni o drugima, zajednici i državi BiH".

"Premijer me upoznao s političkim projektima na nivou kantona, a istaknuli smo istovremeno i značaj formiranja vlasti na nivou kantona i FBiH. Iskustva suživota i zajedničkog ophođenja iz ovog kantona trebaju poslužiti kao dobar primjer za formiranje vlasti", dodao je Lendo, navodi Fena.

 Ekrem Julardžija, predsjednik Saveza ratnih vojnih invalida SBK, naglasio je kako je saradnja između braniteljskih udruženja dobra.

"Generala smo upoznali sa situacijom, problemima s kojima se ova populacija susreće, ali i rješavanjem statusa određenih braniteljskih kategorija. Ukazali smo i na dobar rad nadležne Uprave, ali i na dobru saradnju koju imamo s koordinacijom temeljnih braniteljskih organizacija. Određene stvari kad su u pitanju interesi ove populacije rješavamo zajednički bez ikakvih problema", rekao je Julardžija.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...