„DODIK JEDINO SEBE MOŽE DOVESTI PRED SUD ILI U ZATVOR…“: Društvene mreže gore, Damir Mašić spomenuo Milorada Dodika, a onda se „ukazao“ Albin Zuhrić…

Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik u Istočnom Sarajevu je kazao kako smatra da je "otimanje imovine RS-u njen kraj i kraj srpskog naroda".

  • Mini market

  • 14. Mar. 2023  14. Mar. 2023

  • 4

Ne stišavaju se reakcije na društvenim mrežama, nakon što je federalni parlamentarac Damir Mašić komentirao istup Milorada Dodika, predsjednika bh. entiteta Republika Srpska.

-Kako je krenuo Dodik sebe jedino može dovesti pred sud pravde i u zatvor. Ne vjerujem da će biti mirno i tiho. U međuvremenu RS kao državu može samo sanjati. I danas kao slobodan čovjek, a i sutra kao osuđenik iza rešetaka, poručio je Mašić.

Njegov istup komentirao je Albin Zuhrić, DF-ov kantonalni zastupnik i federalni delegat.

-Dragi Damire, nemojte prepadati narod, kako neće biti mirno i tiho, kakav je to jezik rata. Posvetite se ekonomiji, molim vas. Odnosno, posvetite se sutra izboru sudije Ustavnog suda, gdje HDZ hoće da nam stavi svog čovjeka za narednih 30 godina, a onda ekonomiji od četvrtka, poručio je Zuhrić.

Na odgovor Mašića nije trebalo dugo čekati.

-Albine, uz dužno poštovanje tvoje potrebe za polemisanjem putem Twittera, ovaj i svaki naredni put ću ti uskratiti to zadovoljstvo. Previše i predugo se znamo za ove dječije političke igrice, poručio je Mašić.

Podsjetimo, predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik u Istočnom Sarajevu je kazao kako smatra da je "otimanje imovine RS-u njen kraj i kraj srpskog naroda".

Također je dodao kako su odluke Ustavnog suda BiH "neustavne i nemaju nikakvog smisla".

Predsjednik RS-a i lider SNSD-a ponovio je da manji bh. entitet neće biti u BiH ukoliko se otima imovina, za koju on smatra da pripada entitetima.

"Zašto misle da mi treba da volimo BiH? Isto toliko ja ne uvažavam BiH koliko oni ne uvažavaju Republiku Srpsku i to je neustavno ponašanje. Vratimo se na Ustav ako hoćete, ako nećete ovo neće ići nikuda", kazao je Dodik.

Kazao je i kako se priča o "nekoj novoj vlasti na nivou BiH i da će se promijeniti sve politike".

"Možda njihova, ali naša neće. Možemo se dogovarati. Kada dođete do ključnih pitanja kažu - šta će nam reći oni drugi u Sarajevu. Tako se ponašao i Tihić, Lagumdžija, Siljadžić i oni prethodni i ovi sada", rekao je Dodik.

Dodik je poručio da se bez obzira na politički spektar "u Sarajevu isto ponašaju kada dođe do ključnih pitanja", te najavio da vlasti RS-a imaju spreman odgovor na sve potencijalne izazove njihovim politikama.

"Vi ste samo spremni na BiH sa jednim predsjednikom i reformom policije za koju do danas nisu odustali. Koliko god njih to ljutilo, mi živimo u Republici Srpskoj kao državi i to ćemo da nastavimo. Tiho, polako ćemo dovesti to gdje treba", najavio je Dodik.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...