SUSRET GRADONAČENICE KARIĆ I REISA KAVAZOVIĆA: Razgovarali o vakufskom zemljištu na kojem je izgrađena Vijećnica

"Nikada ne smijemo zanemariti obavezu plaćanja svih obaveza prema vakufima, to je naša zakonska i ljudska, moralna obaveza. Na narednoj sjednici gradskog vijeća predložiću tekst sporazuma", navela je Karić.

  • Društvo

  • 14. Mar. 2023  

  • 0

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić susrela se danas sa reis-ul-ulemom Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Huseinom ef. Kavazovićem.

Kako je navela na Twitteru, tema razgovora je bilo vakufsko zemljište na kojem je izgrađena Vijećnica.
 
"Tema našeg razgovora je bilo pitanje vakufskog zemljišta na kojem je izgrađena Vijećnica. Budući da je Grad Sarajevo uknjižen 1/1 kao vlasnik Vijećnice, postoji obaveza plaćanja mukate", napisala je gradonačelnica Karić.

Mukata se za ovu lokaciju u Austro-Ugarskoj, kako je navela Karić, plaćala godišnje tri groša. 

"Nikada ne smijemo zanemariti obavezu plaćanja svih obaveza prema vakufima, to je naša zakonska i ljudska, moralna obaveza. Na narednoj sjednici gradskog vijeća predložiću tekst sporazuma.

Važno je da vjerske zajednice i svi nivoi vlasti podstiču vrijednosti zajedništva, dijaloga, međusobnog uvažavanja. Uvaženom reisu-l-ulemi i svim muslimanima u Sarajevu i Bosni i Hercegovini poželjela sam sretne i sa radošću ispunjene nadolazeće mubarek dane Ramazana", navela je Benjamina Karić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...